MS NetWork5 Konferencija

NetWork5.1 new

Microsoft BiH održao je 27.04.2015. godine u Neumu petu konferenciju pod naslovom „NetWork5“. Predavanja su bila podijeljena u 6 tematskih cjelina: razvoj sistema, infrastruktura i sigurnost, poslovna upotreba tehnoloških rješenja, predavanja stručnjaka iz MS Community, edukacijska rješenja i studije slučaja.

Prva Microsoft NetWork konferencija održana je 2011. godine u Banja Luci, nakon čega su slijedile konferencije u Mostaru, te dva puta u Tesliću.

U skladu sa planiranim programom kontinuiranog profesionalnog razvoja zaposlenika, ovoj konferenciji prisustvovao je dipl. ing. Šefkija Duvnjaković, zaposlen na radnom mjestu Inžinjera informacionih sistema.

NetWork5.2 new

Pored Office 365, Azure, Dynamics CRM Online, Intune i Enterprise Mobility Suite servisa, značajan dio konferencije bio je posvećen prethodno navedenim temama, ali i hibridnim scenarijima koji podrazumijevaju upotrebu online servisa sa on-premise rješenjima.

Također, na konferenciji se govorilo i o Windows 10, novoj generaciji proizvoda iz Office skupine, poslovnoj inteligenciji, naprednim bazama podataka, upravljanju projektima, razvoju aplikacija za Windows, Visual Stuio 2015 i multi-platformskom razvoju, a takođe i o korištenju Microsofta i open-source tehnologija.

Predavanja su se održavala u salama kongresnog centra Grand Hotela u Neumu.